Chevaleresk

Chevaleresk

Chevaleresk

En till King Sites webbplats

Bakom kulisserna med Måns i Skåne

I veckans avsnitt av Chevaleresk är vi i mina hemtrakter, Skåne. Vi spenderade tre dagar här och det första som slog mig var hur vansinnigt bortkommen Wibs är bland de mest basala ting såsom att veta hur man tar reda på vilket drivmedel hyrbilen går på eller att slå upp ett tält. Min tanke var […]

magnuskvandal  |  Publicerad 2018-03-27 09:50  |  Lästid: 2 minuter

I veckans avsnitt av Chevaleresk är vi i mina hemtrakter, Skåne. Vi spenderade tre dagar här och det första som slog mig var hur vansinnigt bortkommen Wibs är bland de mest basala ting såsom att veta hur man tar reda på vilket drivmedel hyrbilen går på eller att slå upp ett tält.

Min tanke var att vi skulle få till en överlevnadsövning i skogarna på Österlen, men redan i bilen på väg dit kände jag hur fel detta skulle bli. Jag hade smugglat med funktionskläder och när Wibs fick syn på dessa blev han svart i blicken. Jag berättade vad vi skulle göra – det mest chevalereska som finns – att leva på vad naturen har att erbjuda. Detta följdes inte av några hejarop utan i stället var Wiberg på väg att hoppa av produktionen. Efter idoga övertalningsförsök började vi till slut traska iväg i våra funktionskläder, men när jag så hittat en bra plats att slå upp tältet började klagomuren igen.

Det som skulle blivit 24 timmars teambuilding blev en Kit Kat i skogen och sen hem till hotellet igen.


Vi åkte också till Kivik och gjorde vår egen must. Även här märks skillnaderna i våra personligheter ganska klart. Jag ville gärna blanda äpplen för att få till en spännande bouquet, Wibs ville bara ha de allra renaste, vackraste, tråkigaste.

Sist men inte minst spelade vi grästennis i Torekov. Detta bör inte göras i slutet på oktober. Banan hade inte underhållits sen sommaren och därmed var studsen obefintlig. Att vi överhuvudtaget fick till något spel alls var ett litet mirakel. Men självklart vann Wiberg. Han gör ju oftast det trots att han är en sämre spelare på alla plan. Han vann mycket tack vare ett felaktigt domslut (Felix) som jag krävde hawkeye på. Det fick jag inte. I redigeringen senare visade det sig, tämligen tydligt, att jag hade rätt. Jag blev självklart vansinnig och så var den dagen förstörd.

Det är dock ett rätt trevligt jobb, Chevaleresk!

 

Av: Måns Zelmerlöw

Dela på Facebook
Tweeta