Chevaleresk

Chevaleresk

Chevaleresk

En till King Sites webbplats

Systembolagets whiskypärla nummer 1

I en tid av skenande whiskypriser och mängder av skräpreleaser tänkte jag presentera den i mitt tycke mest prisvärda whiskyn på Systembolaget. Sitter ni ner? Det är en blended. Från Japan! Vid sidan av skottarna och irländarna (som har gjort/fått ett rejält uppsving) är japanerna de som gör den bästa whiskyn. Japanskt hantverk är minutiöst […]

magnuskvandal  |  Publicerad 2018-04-12 16:05  |  Lästid: < 1 minuter

I en tid av skenande whiskypriser och mängder av skräpreleaser tänkte jag presentera den i mitt tycke mest prisvärda whiskyn på Systembolaget.

Sitter ni ner?

Det är en blended. Från Japan! Vid sidan av skottarna och irländarna (som har gjort/fått ett rejält uppsving) är japanerna de som gör den bästa whiskyn. Japanskt hantverk är minutiöst och till skillnad från skottarna köper destillerierna inte komponenter av varandra för att tillverka välgjord blended. Devisen blir alltså ”do it yourself”, och det har Nikka verkligen gjort med sin pärla ”From The Barrel”. Den är, förutom att vara en blended, något så ovanligt som en cask strength blended! 51.4% härliga procent och whiskyn har fått åtskilliga priser, på svensk mark senast 2012 som allra bästa whisky på Stockholm Beer and Whisky Festival (i hård konkurrens). Varför? För att det är en smakexplosion till ett mycket attraktivt pris.


Typ: Blended whisky
Region: Japan
Procent: 51,4
Pris: 399:-

Doft: Hallon doppade i choklad är det första som dyker upp. Kaffe med mjölk, nötter. Ingefära.

Smak: Diskret ek och sedan frukter. Persika, hallon och plommon. Choklad igen. Lätt vanilj.

Eftersmak: Frukten dominerar, inte eken. Alltid trevligt.


Tillfälle: Vardagspinnen.

Betyg: 88 hattar av 100

Dela på Facebook
Tweeta