Chevaleresk

Chevaleresk

Chevaleresk

En till King Sites webbplats

Här är de nio bästa outfitsen på Filmfestivalen i Cannes

Filmfestivalen i Cannes är världens största filmfestival på många sätt, stil- och modemässigt inte minst. Genom åren har mängder av lyckade (och misslyckade) outfits rullat i staden, inte bara stilenliga smokings på röda mattan. Vi har tagit ut våra favoritkreationer genom åren. Det roliga, ur ett modeperspektiv, med filmfestivalen i Cannes är att herrarna vågar […]

magnuskvandal  |  Publicerad 2018-05-11 08:31  |  Lästid: 3 minuter

Filmfestivalen i Cannes är världens största filmfestival på många sätt, stil- och modemässigt inte minst. Genom åren har mängder av lyckade (och misslyckade) outfits rullat i staden, inte bara stilenliga smokings på röda mattan. Vi har tagit ut våra favoritkreationer genom åren.
Det roliga, ur ett modeperspektiv, med filmfestivalen i Cannes är att herrarna vågar ta ut svängarna mer än på exemplevis Oscarsgalan. Eftersom festivalen pågår under ungefär två veckor och vädret är givmilt ser vi ofta att herrarna vågar klä sig i ljusare kreationer.
När man googlar runt på kläder i Cannes genom tiderna är det enklare att hitta bilder på damerna av naturliga skäl: en klänning smäller högre än en smoking för modehusen. Dessutom är stjärnornas klädsel inte alltid i linje med det italienska, skräddade mode vi uppskattar allra mest. Istället är det drakar som Armani, Tom Ford och Dolce & Gabbana som klär skådespelarna. Detta innebär såklart inte att de inte är välklädda, men ibland känns det som om den personliga prägeln saknas.
Icke desto mindre hittade vi ett antal outfits som var mycket fina. Vi varvar smokingen med kostym och kavaj, och ibland även Johnny Depp. Vi hoppas ni finner dem väl avvägda.

Joel Edgerton i seersuckerkostym från Ermenegildo Zegna 2016 (gq.com)

Edgar Ramirez i en för honom perfekt sittande dubbelknäppt kritstrecksrandigkostym i bomull. Vita knappar har vi ibland svårt för men här blir det lekfullt med rivieran som lekkamrat (fashionisto.com)


Christophe Beaugrand visar 2017 att sammetssmokingen kan vara klädsam via sin marinblå ton och sina romantiska sjalslag (purepeople.com)

Vincent Cassel 2016 med en till synes märklig kombination av marinblått och svart, men det fungerar, kanske för att han är oerhört clean i övrigt (gq.com)

Johnny Depp tar märklighet till en helt egen nivå men när han får till det kan magi uppstå som här från 2011 (aceshowbiz.com)

Brad Pitt 2012 i en ultraklassisk marinblå smoking med spetsiga slag och gördel vilket är ett plagg vi finner underskattat (popsugar.com)


Ryan Gosling får sägas tillhör de bäst klädda i Hollywood. Spectatorskorna är inte enkla men tillsammans med den fantastiska skjorttröjan blir det succé. Från 2011 (gq.com)

Gosling igen 2016 i en underbar gräddvit dinner jacket med fluga och byxor i marinblått. Smakfullt, mycket smakfullt, och helt rätt färger på Gosling (gq.com)

Vår favoritkonstellation. Chris Pine i skräddarsydd Armani från 2016. Grått linne och bruna wholecutloafers. Pine klär i ljusgrått vilket lyfter hela honom. Notera den eleganta jetfickan på kavajen. Visst, vi hade gärna sett att byxan bröt lite nättare på skon och hade slag, men man kan tydligen inte få allt (thefashionisto.com)

 


 

Text: Alexander Wiberg

Dela på Facebook
Tweeta