Chevaleresk

Chevaleresk

Chevaleresk

En till King Sites webbplats

Superga 2750 – den tidlösa sneakern

De senaste åren har sneakern etablerat sig på allvar i den dressade garderoben. Den ger variation och möjlighet att tona ner formaliteten och vid rätt kombination kan det vara supersnyggt med sneakers till kostym. En klassisk sneakeraktör som måste anses som mycket prisvärd vad gäller både kvalitet och estetik är italienska Superga. Företaget är over 100 […]

magnuskvandal  |  Publicerad 2018-05-22 12:46  |  Lästid: 3 minuter

De senaste åren har sneakern etablerat sig på allvar i den dressade garderoben. Den ger variation och möjlighet att tona ner formaliteten och vid rätt kombination kan det vara supersnyggt med sneakers till kostym. En klassisk sneakeraktör som måste anses som mycket prisvärd vad gäller både kvalitet och estetik är italienska Superga.

Företaget är over 100 år gammalt. Det såg ljuset i Turin 1911 när Anonima per Azioni Walter Martiny började tillverka vattentäta kängor för lantbrukare där sulan på skon bestod av vulkaniserat gummi. 14 år senare, 1925, skapades deras klassiker 2750, som då var den första tennisskon med gummisula av samma typ. 2750 har alltsedan dess anpassats för att klara olika typer av väder och flera designsamarbeten har genomförts. Ambitionen för företaget har varit att göra Superga till folkets sko och prisklassen underlättar ju sannerligen för ambitionen, och i vår mening är det inte fel att kalla 2750 för en klassiker.

Vi har fastnat för modellen för att den är gränssnittet mellan dressat och informellt. Den klarar inte att bäras till de allra finaste tyger men står upp bra gentemot bomullskostymer och i vissa fall även linne. Till uddakavaj är den ofta utmärkt, förutsatt att materialvalet är rätt, naturligtvis. Bär dem med jeans, eller även shorts om du så vill, och glid ner med dem till stranden i badshorts med skonsörena fritt hängande.


En fördel med modellen är att den återfinns i så många olika färger. Den finns även i skinn och mocka för att göra den snäppet lyxigare. Som vanligt har vi fastnat för de mörkblå varianterna, men även vit, militärgrön och taupe. Och just det, de finns även i benvitt! Ett genidrag. Kritvita eller benvita sneakers kan göra stor skillnad för helhetsintrycket.

Om man gillar modellen rekommenderar vi att man införskaffar några par i olika färger, det kommer att berika din garderob och ge variation till de mer formella, randsydda skorna.

 

Mörkblå bomull.


Mörkblå skinn

Blå mocka.

Kritvit bomull.

Benvit bomull.


Färgen taupe i bomull.

Militärgrön bomull. Sobra, gröna färger är ofta en utmärkt skofärg.

Text: Måns Zelmerlöw

Bilder från superga.se


Dela på Facebook
Tweeta