Chevaleresk

Chevaleresk

Chevaleresk

En till King Sites webbplats

Roger Federers 10 bästa outfits

Vi har sedan tidigare avslöjat att Roger Federer är vår favoritidrottare. Även om distansen till idealisering, som sig bör, ökar med åren vågar vi nog påstå att Federer fortfarande är en idol. Nu när Franska Öppna är igång, tyvärr utan Federer för andra året i rad, presenterar vi hans 10 främsta outfits i Grand Slam-sammanhang […]

magnuskvandal  |  Publicerad 2018-05-29 10:14  |  Lästid: 4 minuter

Vi har sedan tidigare avslöjat att Roger Federer är vår favoritidrottare. Även om distansen till idealisering, som sig bör, ökar med åren vågar vi nog påstå att Federer fortfarande är en idol. Nu när Franska Öppna är igång, tyvärr utan Federer för andra året i rad, presenterar vi hans 10 främsta outfits i Grand Slam-sammanhang

Men varför skriver vi det här? Svaret är enkelt: Federer har alltid varit intresserad av kläder och mode och har i tätt samarbete med Nike alltid varit med och framtagit för honom unika Grand Slam-outfits. Vi har naturligtvis koll på dem alla sedan han slog igenom 2003 och nu presenterar vi vår topplista över de snyggaste kiten. Om man generaliserar så har han ofta satsat på färg och form i Australian Open som också kallas ”The Fun Slam”. I Franska Öppna har han klätt sig mer traditionellt med krage på tröjan och djupare färger. Wimbledon är alltid helvitt men tack vare sina framgångar har han ofta lagt till en diskret gulddetalj någonstans. US Open-kläderna har kännetecknats av tyngd och inspiration av NY-natten.

 


Nr 10 – Australian Open 2011 (Ut i semifinal)

Gult är en favoritfärg, gärna i kombination med just charcoal och vitt, och gult skall då helst vara accentfärgen. Federer bockar här av alla kriterier.

 

Nr 9 – US Open 2010 (Ut i semifinal)


I stort sett enda gången vi sett nougatfärgade tenniskläder. Det ljusblå i pikétröjan mot det bruna i shortsen är enligt oss en succé. För att accentuera denna kombination valdes helvita skor och strumpor. Lägg märke till den vita detaljen i kragen. Stiligt!

 

Nr 8 – Roland Garros 2010 (Ut i kvartsfinal)

Här ligger i stort sett allt i detaljerna kring ärmsluten. Det randiga där andas vintage och Paris. Turkos är ju ofta trevligt också.


 

Nr 7 – Australian Open 2014 (Ut i semifinal)

Det kan vara farligt att leka för mycket med färg och mönster men när man hittar de rätta kombinationerna ger mönster ofta en extra dimension. Eller vad sägs om prickiga, ljusgrå shorts till vitt och korallrött?

 


Nr 6 – Wimbledon 2009 (Vinst)

När Federer slog Pete Sampras rekord på 14 Grand Slams gjorde han det i sin favoritturnering Wimbledon. I randigt vitt och guld. No more. No less.

 

Nr 5 – Australian Open 2010 (Vinst)


Som sagt, turkost är ofta trevligt, här i något man skulle kunna beteckna som poolfärg. Det är stilrent, färgglatt och elegant på samma gång. 2010 var inte hans bästa år resultatmässigt, men klädmässigt var det en succé!

 

Nr 4 – Roland Garros 2011 (Final)

Rött och vitt, kanske den mest klassiska idrottskombination som finns, och kanske den allra vackraste. Känns mycket passande att ha just dessa färger i Paris på det röda gruset. Som en liten accentfärg hittar man burgundy. Jackpott.


 

Nr 3 – US Open 2007 (Vinst)

Ok, redaktionen förespråkar kanske inte svart i många lägen, men i vissa lägen är det så rätt. Som här. Federer går ut i NY-natten och vinner sin fjärde raka US Open. I helsvart med små, silvriga stjärnor på skorna. Då gäller det att leverera.

 


Nr 2 – Wimbledon 2014 (Final)

Det finns en anledning till att man måste spela i helvitt på Wimbledon. Rent praktiskt har det med traditioner att göra. Rent estetiskt så räcker det med att titta på bilden ovan. Perfektion.

 

Nr 1 – Roland Garros 2008 (Final)


I en av alla dessa tunga finalförluster i Franska Öppna var han enligt oss som allra bäst klädd. Vi älskar ju mörkblått i alla dess former och denna gång äntrade han gruset med marinblå grund och vit krage och vita ärmslut. Soberheten och elegansen personifierad.

 

Text: Alexander Wiberg
Foto: australianopen.com, rolandgarros.com, usopen.org, wimbledon.com


Dela på Facebook
Tweeta