Chevaleresk

Chevaleresk

Chevaleresk

En till King Sites webbplats

Midsommarklädsel för regnet, landet och solen

Vi är ofta väderfokuserade till midsommar, det är ingen hemlighet. Det är heller ingen hemlighet att vi få gånger blir så besvikna över regn. Vi hoppas såklart på sol men om regnet blir ett faktum presenterar vi nedan en stilfull midsommarklädsel i vätan. Och även en till solen. Och en till landet också, det oömma […]

magnuskvandal  |  Publicerad 2018-06-18 10:37  |  Lästid: 2 minuter

Vi är ofta väderfokuserade till midsommar, det är ingen hemlighet. Det är heller ingen hemlighet att vi få gånger blir så besvikna över regn. Vi hoppas såklart på sol men om regnet blir ett faktum presenterar vi nedan en stilfull midsommarklädsel i vätan. Och även en till solen. Och en till landet också, det oömma alternativet.

 

Regnet


Vi börjar med det tråkiga som självklart är regnet. För att göra det lekfullt valde vi att hylla den svenska midsommaren genom att hålla tonerna i vitt, gult och blått. Såvida du inte vill ha gummistövlar är galoscherna det enda vettiga alternativet för att skydda dina lädersulor från vätan. Vi valde ett par himmelsblå från Swims. Jeansen är ljust tvättade med regular fit från självaste HM! Vi har dem själva och de håller passform och kvalitet förvånansvärt bra. Få plagg är lika lediga och somriga som den kritvita popoverskjortan, här med fullspreadkrage från nomanwalksalone.com. Till sist har vi den klassiskt gula regnrocken a lá Paddington, i detta fall från Rains.

 

Landet

Det är kanske lite hemskt att säga, men man blir lätt smutsig på landet och man behöver lite stryktåligare och mindre ömma kläder. Dock behöver man inte tappa stilen för det. Vi valde ut både en skjorta från Aspesi och ett par chinos från Incotex i chambraymaterial. Följsamt, mjukt och relativt tåligt. Över detta har vi valt ett av våra absoluta favoritplagg, nämligen skjortjackan, eller the overshirt. Här från A Day’s March i färgen Tatooine (underbart namn) som är ljust khakigrön. Herringbonemönstrad i tålig twill. Håll den uppknäppt, kavla upp ärmarna och låt slipsen i shantung (vildsilke med ojämn yta) från Drake’sfladdra fritt. Plocka upp det gröna i slipsen med gröna mockasneakers (mocka är tåligare än många tror) från italienska Buttero. Slipsens blå rand tas upp i chinosbyxorna.


 

Solen

Nu till det vi hoppas på, solen. Ett par benvita chinos i linne- och bomullsblandning från Suitsupply utgör basen, sedan är det mer eller mindre tone-in-tone. Från Suitsupply kommer också kavajen i modell Hudson som har handpåsydd neapolitansk axel (spalla camicia) och en stilig ruta. Kikar man närmare på de olika blå nyanserna i kavajen hittar man både den indigoblå som finns i skjortpikén från La Chemise som vi valt, liksom den mer marina blå som hittas i den makalöst vackra butterfly loafern från New & Lingwood som pryder munderingen nedtill. Avsluta med en lekfull lapel pin till kavajslaget i marinblått från neckwear.se.

 


Text: Alexander Wiberg

Dela på Facebook
Tweeta