Chevaleresk

Chevaleresk

Chevaleresk

En till King Sites webbplats

4 whiskysnacks som är bättre än salta pinnar

Whisky i sig är en fantastiskt god och mångfacetterad dryck. Det finns dock alltid den överhängande risken att hungern smyger sig på efter en stunds intag. Det är då snacksen kommer fram! Det finns betydligt roligare ätbara ting än salta pinnar och jordnötter. Nedan kommer några lätta och goda tilltugg. Tänk på att olika whiskysorter […]

magnuskvandal  |  Publicerad 2018-04-12 16:02  |  Lästid: 2 minuter

Whisky i sig är en fantastiskt god och mångfacetterad dryck. Det finns dock alltid den överhängande risken att hungern smyger sig på efter en stunds intag. Det är då snacksen kommer fram! Det finns betydligt roligare ätbara ting än salta pinnar och jordnötter. Nedan kommer några lätta och goda tilltugg. Tänk på att olika whiskysorter fungerar bra med olika tillbehör. Testa er fram och hitta er egen favoritkombination.

 

Devils on a Horseback


Lite salt, ganska sött, mycket fett och sjukt gott! Kärna ur och fyll dadlar med getost (eller annan ost efter smak) linda in i bacon och grädda i ugnen tills osten smält och baconen är krispig och gyllene. Njut!

Saltkanderade nötter

Ett enkelt sätt att piffa till nötskålen. Häll socker i en stekpanna och värm tills sockret smält och börjar karamellisera. Lägg i rostade nötter och rör runt med en träslev. Salta efter smak. Låt svalna. Krispigt, saltsött och görgött!

Ostron


Tro det eller ej, men ostron kan vara riktigt gott till single malt whisky. En skvätt citron är allt som behövs. Sluka sedan ostronet och avsluta med en klunk whisky, gärna rökig! Har du ont om glas kan det tomma ostronskalet extraknäcka!

Choklad & Apelsin

Choklad och whisky är en beprövad kombination. Rätt choklad till rätt whisky är magiskt gott, pröva olika sorter med varandra och märk skillnaden. Ta det till ytterligare en nivå genom att blanda in apelsin i leken. Skala av det yttersta lagret av en apelsin, undvik det vita. Strimla sedan något tjockare än en tändsticka. Förväll några gånger i kokande vatten för att avlägsna den bittra smaken. Sjud skalen i sockerlag i ca 20 minuter. Lägg upp på bakplåtspapper och torka i ugn på låg värme, med ugnsluckan på glänt, tills lagom sega. Doppa i smält mörk choklad. Voilà!

Dela på Facebook
Tweeta